Pinaatin pakastus

Pinaatti on kasvanut tänä vuonna todella hyvin ja sain jo ensimmäisen sadon pakkaseen. Miehen innostus tähän ei ollut kovin suuri.

Pinaatti on nitraatinkerääjäkasvi eli se kannattaa ryöpätä ennen käyttöä (ja vesi heittää pois, koska nitraatti liukenee siihen). Aikuiselle pienet määrät käsittelemätöntä pinaattia tuskin on haitallista, mutta varsinkin lapsille pinaatti pitää aina ryöpätä. Nitraatit muuttuvat kehossa nitriiteiksi ja heikentää siten veren hapenottokykyä. Huom. rucola ja punajuuri ovat samanlaisia kasveja ja se kannattaa huomioida lasten kanssa.

Ensimmäinen pinaattisato tosiaan päätyi pakkaseen ryöpättynä, silputtuna ja ohueksi levyksi pakastettuna, jolloin siitä on helppo ottaa pieniä paloja ruuan valmistukseen.

Ensin perkasin pinaatinlehdet varsista, huuhtelit lehdet, laitoin kiehuvaan veteen 3 minuutiksi, jäähdytin kiehuneet pinaatinlehdet kylmän veden alla, että entsyymitoiminta pysähtyy, puristin veden pois, pilkoin pinaattimössön hienommaksi, laitoin pakastepussiin ja painelin levyksi ja pakastin.

Siitähän saa vaikka pinaattipiiraan joku päivä.






Kommentit