Kesä tekee tuloaan ja raparperit ilmoittavat ensimmäisenä uusista reseptimahdollisuuksista. Halusin viedä jälkiruokaa terveellisempään suuntaan ja tässä reseptissä on minimoitu sokeri ja perinteinen vehnäjauho korvattu mantelijauholla.
Tarvitset:
- 8 lyhyttä raparperia,
- 50g voita
- 100g mantelijauhoa
- 3-5 dl kaurahiutaleita
- vaniljauutetta tai vaniljasokeria
- hunajaa
- kanelia
- kardemummaa
Muruseos
- 3-5 dl kaurahiutaleita, aloita kolmella
- 50g voita
- 100g mantelijauhoa
- 2 rkl kanelia
- 1 rkl kardemummaa tai maun mukaan enemmän
Sekoita ainekset keskenään ja nypi murumaiseksi.
Raparperikompotti
- Kuori ja pilko neljä raparperin vartta kattilaan
- Lisää vettä niin, että kattilan pohja peittyy, ei tarvitse olla paljon
- Lisää 2 rkl hunajaa
- Keitä seosta noin 10 minuuttia kunnes kompotti on valmis
Muut valmistelut
- Kuori jäljelle jääneet raparperit ja pilko ohuiksi paloiksi
- Sekoita raparperipalat vaniljajasokerin ja kanelin kanssa
- Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm vuoka
- Levitä taikinamuruja pohjalle
- Lisää päälle kompotti ja raparperipalat ja päällimmäiseksi loput muruseoksesta
Jos haluat lisää makeutta jälkiruokaan niin voit lisätä juoksevaa hunajaa raparperipalojen päälle ennen kuin lisäät muruseoksen.
Paista 200oC n. 20 min tai kunnes muruseos on kauniin ruskea.
Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti