Herne-härkäpapumuhennos proteiininälkäiselle kaksikolle

Talvisunnuntaisin aloitin aamuni keittämällä ison kupin teetä ja katsomalla Jamie Oliverin puutarhareseptejä. Tämä on oma versio yhdestä niistä resepteistä.


  • n. 1 dl härkäpapuja
  • n. 2-3 dl herneitä
  • tuoreita mintun lehtiä muutama
  • n. 1-1,5 dl parmesaania, pecorinoa yms juustoa
  • luraus sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi leipien voiteluun
  • 1 mozzarellapallo
  • mustapippuria, suolaa, oliiviöljyä
  • 4 paahtoleipää

  1. Kuori pavut ja herneet ja laita ne tehosekoittimeen mintun lehtien kanssa. Lisää sormellinen suolaa.
  2. Aja pavut ja herneet hienoksi ja lisää oliiviöljyä luraus. (Tämän voi tehdä myös morttelissa ensin herneet ja sitten pavut.)
  3. Lisää raastettu juusto ja luraus sitruunamehua. 
  4. Maista ja lisää maun mukaan suolaa, mustapippuria, lisää juustoa tai lisää oliiviöljyä, mikäli seos on liian tönkkö tai maku liian kirpeä.
  5. Paahda paahtoleivät ja hankaa valkosipulinkynttä leivän pinnalla muutaman kerran. (Leipä ja seos maistuu liian happamalta, jos valkosipulia hankaa liikaa.)
  6. Lisää tahna ja mozzarellaa paahtoleipäpalojen päälle ja lisää vähän oliiviöljyä.
  7. Tarjoile esim. tuoreen basilikan ja pinjansiementen kera. 

Kommentit