Kukkakaalipyree

Tämä on helppo ja maistuva lisuke esimerkiksi perunamuussin sijaan. En käyttänyt mitään tarkkoja mittoja kasvisten kanssa ja maustaminenkin meni oman maun mukaan.

- Kukkakaalia
- (perunaa) puolet kukkakaalin määrästä
- suolaa, kermaa, muskottipähkinää, valkopippuria, voita

  1. Keitä kukkakaalia ja pilkottuja kuorittuja perunoita n.10-15 min kermassa (vesi käynee myös). Nestettä tulee olla niin, että kasvikset ovat suurimmaksi osaksi peitetty, mutta eivät uppoa.
  2. Valuta kasvikset siivilän läpi. Säästä keitinneste.
  3. Lisää kasvisten joukkoon mausteet, tilkka nestettä ja vähän voita.
  4. Survo koneella tai sauvasekoittimella tahnaksi.
  5. Maista ja lisää mausteita lisää mikäli ei sopivaa.
  6. Sopii kuumana tai kylmänä tarjoiltavaksi. 

Kommentit