Paahdettua raparperia jäätelön ja mansikoiden kera kahdelle

Kesä oli jälkiruokien parasta aikaa. Tässä ohjeessa raparperin varsien kannattaa olla suht ohuita, jotta maku ei tule liian kirpeäksi. Sokeri kannattaa kierittää varsiin vasta juuri ennen paistoa. Jos varret jäävät odottamaan niin sokeri alkaa sulaa. Itse paistoin raparperin paloja liian kauan, noin 2-3 minuuttia per puoli, kun tarkoituksena oli saada raparperi säilyuttämään muotonsa. Pidempään paistettuna raparperi muuttuu pehmeäksi ja sokeri sokeroituu pinnalle, mutta ei sekään huono vaihtoehto ollut.


  • 1 raparperin varsi
  • 1-2 rkl kanelia
  • 0,5 dl sokeria
  • voita paistamiseen
  • jäätelöä
  • tuoreita mansikoita

  1. Kuori rapaperi ja leikkaa pitkittäin puoliksi, tee paloista noin 10 cm pitkiä.
  2. Kierittele raparperipalat sokerissa ja kanelissa ja paista pannulla voissa molemmin puolin noin minuutin ajan, jotta raparperi pitää vielä muotonsa.
  3. Tarjoile palat jäätelön ja mansikoiden kera. 



Kommentit