Friteerattua kukkakaalia naposteluun kahdelle

Jälleen kerran Jamie Oliverin ohje, mutta muokkasin friteeraustaikinan siiderille enkä oluelle, kuten alkuperäisessä. Ihan hauska maku ja muistutti paljon Japanissa syömiäni tempura-annoksia.

Friteeraustaikina:
  • n. 200g vehnäjauhoa
  • suolaa
  • n. 3 dl omenasiideriä
  • 2-3 chiliä
  • mustapippuria
  • kuminaa
  • 2 tl leivinjauhetta

- Pieni kukkakaali pieniksi paloiksi pilkottuna
- sitruunan puolikas per syöjä

- kookosrasvaa friteeramiseen

  1. Valmista friteeraustaikina. Sen pitäisi olla niin tiivistä, että se tarttuu, mutta niin löysää ettei jää paksuna kerroksena kukkakaalin päälle.
  2. Leikkaa kukkakaali sopiviksi paloiksi.
  3. Lämmitä kookosrasva kattilassa.
  4. Kasta kukkakaalin palat taikinaan ja friteeraa öljyssä kunnes ovat kauniin ruskeita.
  5. Tarjoile heti sitruunan kanssa.

Kommentit