Herkkukurkkuja ja säilöntää

Miten nämä onnistuivatkin olemaan näin hyviä! Yllätyin itsekin. Yleensä pidän kaupan kurkkuja ihan ok:n makuisina, mutta nämä olivat mukavan makeita ja samalla etikkaisia. Jos kurkut keittää liemen kanssa niistä saa pehmeämpiä, mutta ilman keittämistä niissä on puruvastusta. Ainakin näin parin viikon säilömisen jälkeen maistettuna.

Täytyy myöntää, että minulla ei ole hajuakaan paljonko kurkkuja säilöin, siis massana. Kaksi isoa säilöntäpurkkia niistä tuli ja kurkkuja oli n. 8 kappaletta.

  • 1 l vettä
  • 4 dl väkiviinietikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 4 valkosipulinkynttä (kannattaa laittaa vielä enemmän)
  • 1/2 keltasipuli

  1. Pese ja kuivaa kurkut. Jos kurkuissa on pieniä piikkejä, kuten omissani oli, niin ne saa pois hankaamalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa kurkut halutun muotoisiin paloihin. 
  2. Sekoita vesi, sokeri ja suola ja keitä kiehuvaksi.
  3. Lisää etikka, sinapinsiemenet ja vaapaloidut sipulit. Anna kiehua 10 min.
  4. Lado kurkut säilöntäpurkkeihin ja kaada kiehuva neste päälle kunnes kurkut peittyvät.
  5. Säilö kylmässä.
Monet ovat tuunanneet vastaavaa reseptiä esim. mustaherukan lehdillä, tillillä, porkkanalla ja paprikakin maistuu hyvältä säilöttynä.







Kommentit