Valkosipuliperunat

Plantaasi antoi tänä vuonna ennätyksellisen perunasadon ja perunat olivat järkyttävän isoja, siis todella isoja! Valkosipulisato oli pienempi, mutta ensi vuonna sitten enemmän. Perunoita kyllä riittää useampaan reseptiin.

Vaikka vähähiilihydraattisuus onkin suosittua ja pitää kilot aisoissa, niin täytyyhän sitä nyt välillä herkutella ihan kunnolla. Paljon valkosipulia vielä niin parisuhdeilta on valmis.

  • n. 1kg perunoita
  • valkosipulia oman maun mukaan, mutta puhutaan useista kynsistä. Laita enemmän niin et kadu myöhemmin.
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3-4 dl kermaa tai kermaa ja tilamaitoa

  1. Kuori ja viipaloi perunat siivuiksi.
  2. Paista perunoita oliiviöljyssä n. 5 min.
  3. Leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi tai hyvin ohuiksi siivuiksi ja lisää mausteiden kanssa kattilaan.
  4. Lisää kerma ja maito ja kiehuta muutama minuutti.
  5. Kaada uunivuokaan ja kypsennä keskitasolla n. 30 min 200 asteessa.Varmista kypsyys.
  6. Anna vetäytyä 15 min ennen tarjoilua.

Mainio mättö uunilohen tai pihvin kera. Voi toki muokata lisäämällä juustoa, koskenlaskija toimii varsin mainiosti tai mustapekka tai jos haluaa lisää valkosipulin makua niin valkosipulituorejuusto on paikallaan. Yritän kuitenkin itse tehdä reseptit niin, että ruuassa olisi mahdollisimman vähän teollisia ainesosia ja koostuisia ns. puhtaista raaka-aineista.


Kommentit