Oodi marjoille ja alkavalle syksylle

Tämä jälkiruoka tai iltaherkku on hieman hapan, mutta tarkoituksena olikin pidättäytyä luonnon omissa makuelämyksissä. Onhan punaherukalla kuulemma kuumetta alentavia, hikoilua edistäviä, lievästi laksatiivisia, ruokahalua lisääviä, verta puhdistavia, diureettisia ja ruuansulatusta parantavia vaikutuksia. C-vitamiinia unohtamatta.

Toisena vaikuttavana aineena on maito ja tarkemmin tilamaito. Itse olen vakuuttunut siitä, että käsittelemätön maito on huomattavasti terveellisempää kuin käsitelty maito, mutta minusta on myös mukava tukea pienyrittäjää ja käydä moikkaamassa ja silittelemässä lehmiä, jotka saavat laiduntaa vapaasti ja syödä luomuruokaa omasta pellostaan välittävien omistajien suojassa. Mielenkiintoista on myös, että tilamaito sisältää litraa kohden n. 32-40 g proteiinia.

Kahdelle:
  • n. 3 dl jäisiä punaherukoita
  • maitoa niin että marjat peittyvät
  • n. 4 rkl hunajaa
  • muita marjoja koristeluun ja puruvastukseksi

  1. Kaada punaherukat soseutuskulhoon ja peitä marjat maidolla. Lisää hunaja ja soseuta.
  2. Marjapyreen tulisi olla kiinteää, mutta jos siihen lisää maitoa enemmän niin iltapala menee smoothina.
  3. Lisää päälle marjoja ja hunajaa koristeeksi ja nauti. Niin helppoa ja nopeaa.

Kommentit