Sienestäjän onnea vielä ja proteiinia munakkaasta

Tämä on entisen anoppikokelaani resepti. Ei huolta, perhereseptit säilyvät turvassa, koska tämän saa suoraan Suomen suosituimmaksi keittokirjaksi tituleeratusta Kotiruoka -kirjasta. Onhan kirjalla ikääkin jo 100 vuotta. 

Munakkaaseen voi lisätä vielä innovatiivisesti vaikka paprikaa, purjoa, kasvissekoitusta tai vaikka kinkkua tai paistettua jauhelihaa. Helppoa ja vaivatonta tämän tekeminen on joka tapauksessa. Itse lisäsin tällä kertaa myös oman maan purjoa muutaman kourallisen. Ne kun eivät olleet kasvaneet lyijykynää paksummiksi.

Uunimunakas
  • 4 munaa
  • 4 dl kermaa tai tilamaitoa
  • 1-2 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria

  1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
  2. Ota esille uunivuoka ja voitele se.
  3. Riko munat kulhoon, vatkaa kevyesti sekaisin ja lisää muut ainekset joukkoon.
  4. Kaada ainekset uunivuokaan.
  5. Anna paistua uunin alaosassa 30-40 min.
  6. Ota munakas uunista, kumoa se tarjouluastiaan ja kaada suppilovahveromkuhennos päälle tai helpompi tapa on antaa munakkaan olla vuoassa ja kaataa suppilovahveromuhennos munakkaan päälle.

Suppilovahveromuhennos
  • n. 5 dl suppilovahveroita
  • 1 keltasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kermaa
  • 0,5-1 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa, mustapippuria,
  • voita paistamiseen

  1. Sulata voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli ja valkosipulit.
  2. Paista hetki ja lisää puhdistetut ja pilkotut sienet. Paista kunnes sienistä irtoaa neste.
  3. Lisää kerma ja siihen sekoitettu vehnäjauho.
  4. Lisää mausteet ja maista.



Kommentit