Aloo gobi ja hitaasti vähenevä perunasato

Perunaa jälleen.. Lisään itse ruokaan joskus kaltattuja tomaatteja ja yleensä muutaman tilkan maitoa, jotta ruuasta tulee enemmän mössömpää (erona perinteiseen aloo gobi-reseptiin siis). Omaa perunaa, sipulia, valkosipulia ja kukkakaalia. Vain mausteet puuttuivat!

  • 3 isohkoa perunaa
  • 1 pieni kukkakaali paloina
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3-5 rkl oliiviöljyä
  • nokare voita
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl currya
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • muutama ripaus cayannepippuria ja chiliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 dl tilamaitoa
  • naan-leipää naposteluun

  1. Kuori ja pilko sipulit ja peruna sopivan pieniksi paloiksi.
  2. Paloittele kukkakaali.
  3. Kaada öljyä ja voita kattilaan niin että pohja peittyy.
  4. Lisää perunat, sipulit, inkivääri ja curry. Paista muutama minuutti käännellen.
  5. Lisää kukkakaali ja loput mausteet. Paista muutama minuutti käännellen.
  6. Lisää maito ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Perunoiden koosta rippuen n. 15 min.
  7. Mausta sitruunamehulla.

Tarjoa naan-leivän kanssa.

Kommentit