Vaihdantatalous ja tyrnijäädyke

Tämä resepti takasi sen, että ensi vuonna aion hankkia itselleni omat tyrnipensaat. Nämä muutamat tyrnimarjat sain lahjana, josta olen edelleen kiitollinen. Täytyy vielä keksiä nimet tyttö- ja poikavarvulle. Resepti on suoraan Chef Mariuksen sivuilta, mutta näyttää olevan samanlaisena ympäri bittiavaruutta.

  • 1 dl sokeroimatonta tyrnimehua
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 keltuaista (lisää ylijääneiden valkuaisten joukkoon yksi muna ja kinkkua niin saat mainion aamiaisen tai tee marenkia)
  • 4 dl kermavaahtoa
  • tyrnimarjoja koristeeksi

Itse tein tyrnimehun hauduttamalla tyrnimarjoja kattilassa 2 rkl vettä kanssa n. 5-10 min ja siivilöimällä mehun siivilän läpi astiaan. Painelin marjat vielä murskaksi siivilää vasten ja säästin marjaseoksen marjasmoothieta varten.

  1. Kelmuta leipävuoka jäädykettä varten tai laita 8 annosvuokaa valmiiksi.
  2. Sekoita mehu ja sokeri.
  3. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi.
  4. Lisää mehu keltuaisvaahdon joukkoon.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  6. Sekoita kermavaahto ja keltuaistyrniseos nostelemalla.
  7. Maista ja lisää sokeria jos tuntuu liian kirpeältä.
  8. Kaada massa vuokaan ja pakasta vähintään 6 tuntia.

Koristele tyrnimarjoilla.
Jos tarjoat seuraavana päivänä niin ota annokset sulamaan n. 10 min ennen tarjoilua.


Kommentit