Paahdettua vuohenjuustoa, uunitomaatteja ja bruschettaa

Testailin pidemmän vapaan kunniaksi vähän erilaisia versioita bruschetasta. Olen ennen tehnyt tomaattitartarin bruschettan päälle, mutta tässä versiossa on itseasiassa enemmän pehmeyttä. Innoitusta sain Rachel Rayn kokkaussarjasta.

Paahdetut kirsikkatomaatit
  • Kourallinen tomaatteja
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kaada oliiviöljyä pieneen uunivuokaan ja lisää merisuolaa hyppysellinen ja mustapippuria sopivasti. (En käyttänyt tähän mitään mittaa, sopivasti, ei kilokaupalla, mutta ei muutamaa murustakaan)
  3. Laita pestyt kirsikkatomaatit vuokaan ja hiero niitä oljyn ja mausteiden sekotukseen.
  4. Peitä foliolla (ettei tarvitse pestä uunia seuraavana päivänä..) ja anna hautua uunissa n. 20-30 min. Niin että tomaatit puhkeavat. Niihin tulee yllättävän pehmeä maku.
  5. Kaada tomaattiseos siivilään ja anna valua sen aikaa, kun valmistat leivät ja vuohenjuuston.
  6. Valmista leipä haluamallasi tavalla. Ensimmäisessä versiosssa paistoin patongin ja hieroin paloja valkosipulilla, mutta en paahtanut niitä. Toisessa versiossa käytin vaaleaa leipää, jonka paahdoin leivänpaahtimessa ja hieroin valkosipulilla.
  7.  Paahda pinjansiemenet ilman öljyä pannussa, kunnes ne saavat mukavasti väriä.
  8.  Lisää kulhoon pieni luraus balsamicoa, ripaus mustapippuria, basilikaa reilusti ja tomaattiseos. Anna maustua sillä aikaa kun leikkaat vuohenjuuston ja asettelet leivät.
  9. Asettele leipä lautaselle, tomaattiseosta päälle sekä vuohenjuusto viipale ylimmäksi. Paahda näitä uunin grillissä, kunnes vuohenjuusto on saanut väriä tai leiki hitsaajaa kaasupolttimella.
  10. Asettele leivän päälle vielä luraus hunajaa, pinjansiemeniä ja timjamia. Nauti sellaisenaan tai sulatetun tumman suklaan kanssa.

Kommentit

  1. omg tämä on varmasti ivan ihana!!! Vuohenjuusto on minun kolmas suosikki juusto (gorgonzolan ja brien jälkeen :P)

    VastaaPoista
  2. Onko hyviä reseptiehdotuksia brielle?

    VastaaPoista
  3. Brie sopii hyvin suolaisiin piirakoihin (esim. sienien ja kinkkun/pekonin kanssa), tai risottoihin (esim. punasalaatin ja kinkkun kanssa), juustolasagne jne. Minun suosikki pizza, kun olen kotimaassani Milanossa, on aina rucola, brie ja speck-kinkku pizza :)

    VastaaPoista
  4. Mahtavaa! Täytyy testata ensi kerralla, kun laitan pizzakiven lämpiämään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti