Panna cotta tyrnikastikkeella

Sain insipiraation Sillä Sipuli -blogista. Minulla sattui juuri sopivasti olemaan Limoncelloa jääkaapissa!

Panna cotta
  • 4 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Kiehauta muut ainekset kattilassa ja lisää liotetut ja puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Annostele kulhoihin tai silikonivuokiin, riippuen koosta 4-6 kpl.
  4. Anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  5. Irrota silikonivuoasta lämmittämällä vuokaa lämpimällä vedellä. Laita esim. syvään lautaseen muutama sentti kuumaa vettä ja laske vuuat siihen n. 20 sekunniksi. Kermaseos liukenee nopeasti. Helpommalla pääsee, kun tarjoaa jälkiruuan suoraan jälkiruokakulhosta ilman kikkailuja.



Tyrnikastike
  • 8 cl Tyrnimarjoja
  • 4 cl Limoncelloa
  • 2 rkl sokeria
  1. Mittaa ainekset kattilaan.
  2. Keitä kokoon kunnes kastikkeesta tulee sokerista ja tiivistä.


Kommentit