Yrttinen tonnikalapannukakku

Sain insipiraation tähän Sirpa Talkan Perheen ruokavuosi -kirjasta. Minulla oli yhtenä iltana jumalaton nälkä, kun tulin väsyneenä kotiin ja halusin syödä jotain helppoa, nopeaa ja silti proteiinipitoista. Muokkasin ohjetta oman maun mukaiseksi ja tietenkin plantaasin antimiin sopivaksi.

Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty 3 dl vehnäjauhoa, eli pannukakku onnistuu vallan mainiosti myös sillä. Itse käytin saman verran spelttiä, josta enemmän tietoa vaikka täältä. Vehnäjauhoon verrattuna speltissä on enemmän kuitua ja proteiinia.

Pannukakku
  • 6 dl tilamaitoa
  • 3 dl spelttiä
  • 3 luomumunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta

Täyte:
  • 1 prk öljytonnikalaa valutettuna
  • basilikaa
  • rosmariinia
  • kirsikkatomaatteja kourallinen
  • 4 valkosipulinkynttä
  • juustoraastetta
  • mustapippuria

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Tee pannukakkutaikina ja anna tekeytyä sen aikaa, kun valmistat muut vaiheet.
  3. Ota korkeareunainen uunipelti ja puhdista se.
  4. Pilko valkosipulinkynnet ja halkaise tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  5. Laita hyvä luraus oliiviöljyä ja muutama nokare voita uunipellille ja lisää valkosipuli ja tomaatit. Laita uuniin lämpeämään.
  6. Valuta tonnikala, nypi yrtit ja tee juustoraaste valmiiksi.
  7. Ota lämmennyt pelti uunista, levittele valkosipulit ja tomaatit tasaisesti pellille ja kaada pannukakkutaikina päälle.
  8. Lisää tonnikala, yrtit, mausteet ja juustoraaste (mozzarella antaa myös kivasti puruvastusta) taikinan päälle ja paista uunissa n. 30 min. 

Napostele kuumana tai kylmänä.

Kommentit

  1. Kiitos reseptistä! Olemme tehneet tätä jo muutaman kerran vene-evääksi. Lasten on helppo mutustella tätä kun ollaan matkalla ja syöminen sujuu ilman ruokailuvälineitäkin.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Se on meilläkin lasten suosikki :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti