Lakritsiraparperikakku

Raparperini on innostunut tänä keväänä puskemaan varsia sitä tahtia, että olen saanut viedä varsia milloin töihin ja milloin kavereille. Pari uutta reseptiä kokeilin itsekin. Tässä toinen Glorian ruoka&viini -lehdestä:

Lakritsiraparperikakku 12 hengelle

pohja:
  • 300g kylmää mantelimassaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 sitruunan  kuori
  • 2 tl sitruunamehua
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele irtopohja, halkaisija n. 24 cm, voilla. (Itse laitan irtovuokaa käyttäessä leivinpaperin pohjan päälle, painan reunan paikalleen, kiristän ja leikkaan ulkopuolisen osan paperista pois. Näin saan helposti pohjasta tarttumattoman, suojatun ja vain sivut tarvitsee voidella.)
  3. Raasta mantelimassa kulhoon.
  4. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  5. Lisää vehnäjauho, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.
  6. Kaada ainekset irtovuokaan, tasoita ja paista keskiosassa n. 20 min. 
  7. Anna jäähtyä hyvin!
Täyte 1 - lakritsikastike
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl lakutoffeeta (itse käytin Pandan lakritsitoffeeta, jota oli karkkipussissa suklaatoffeen ja tavallisen toffeen kanssa. Yhdestä pussista sai juuri tarvittavan määrän)
  1. Laita kattilaan kerma ja toffee.
  2. Sulata toffee miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kastikkeeksi.
  3. Anna jäähtyä.
Täyte 2
  • 2-3 raparperin vartta
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 rkl vettä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 5 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl lakritsikastiketta (täyte 1)
  1. Kuori ja paloittele raparperit.
  2. Laita raparperit kattilaan sokerin, sitruunan mehun ja veden kanssa. Keitä n. 5 min. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään.
  4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  6. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.
  7. Lisää keltuaisvaahdon sekaan raparperit ja jogurtti. Sekoita hyvin.
  8. Sekoita tähän seokseen kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti nostellen.
  9. Lisää lakritsikastike ja sekoita pyörivin liikkein niin ettei kastike sekoitu kokonaan täytteeseen vaan jättää siihen raitoja. 
  10. Kaada täyte kakkupohjan päälle, peitä muovilla ja anna hyytyä seuraavaan päivään. 
  11. Koristele marjoilla ja vaikka lakunauhoilla. Marjakautta odotellessa..

Kommentit