Raparperipaistos

Tämä resepti on myös Glorian ruoka&viini -lehdestä. Lehden ohjeen mukaan paistoksesta tulee hyvin makea, joten jos ei ole niin makean perään, niin kannattaa lisätä vähän enemmän raparperia ja jättää sokeria vähemmän. Itse esim. jätin taikinan fariinisokerin lisäämättä ja silti pidin paistosta vähän liian makeana. Hyvää se oli silti! Alla oleva resepti on suoraan lehdestä:

Raparperipaistos 6-8 hengelle
  • 500g raparperia
  • 1,5 dl fariinisokeria
Taikina
  • 200g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kidesokeria (itse käytin ruokosokeria)
  • 1,5 dl fariinisokeria

Lisäksi kermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta.


  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja pese raparperit. Leikkaa n. 1 cm pituisiksi paloiksi.
  3. Sekoita palat sokerin kanssa ja kaada uunivuokaan (n. 24 cm halkaisija). Paista n. 15 min tai kunnes raparperi on pehmeää.
  4. Nypi voi, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin.
  5. Levitä seos paistuneiden raparperin päälle ja jatka paistamista n. 30 min tai kunnes taikina on kypsää ja ruskeaa.
  6. Tarjoa lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit