Kesäinen perunasalaatti

Sain vihdoin uusia perunoita! Pari retiisiä, sipuleita, ruohosipulia ja perunasalaatti on valmis. Maistuvaa esim. lohifileen kanssa. 

Ohje on täysin summittainen. Heitä mukaan, mitä löytyy. Kiertelin plantaasilla poimimassa kaikkea salaattiin sopivaa ja tähän olisi voinut lisätä vaikka herneitä, papuja, rucolaa ja miksi ei kourallisen mustaherukkaa happamuutta antamaan. Salaattia jäi yli ja lisäsin joukkoon omenan ja paketin pekonia, jolloin siitä sai mainion lounaan.

  • uusia perunoita
  • pari retiisiä
  • ruohosipulia
  • puna- ja keltasipulia varsineen
  • smetanaa
  • vuohenjuustoa (tuorejuusto) (itse käytin Chavroux:n 150g tuorejuustopaketin)
  • mustapippuria
  1. Pese uudet perunat ja laita kiehuvaan veteen n.10-20 min. 
  2. Pilko sipulit ja laita kulhoon. Retiisin voi pilkkoa joukkoon tai jättää koristeeksi.
  3. Sekoita vuohenjuusto ja smetana keskenään ja mausta mustapippurilla.
  4. Pilko keitetyt perunat salaatin joukkoon ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  5. Nauti sellaisenaan, lihan tai vaikka mausteisten nakkien kanssa.

Vaihtoehto kaksi: ylijääneestä perunasalaatista saa täyttävämmän lisäämällä joukkoon mm. omenaa ja pekonia.

 Jota voi toki helpottaa omistamalla turhakkeita, kuten omenankuorijan..



Kommentit