Makkarapiiras nopeaan nälkään

Alkaako kinkkupiiras tulla jo korvista ulos? Tässä vähän erilainen lähestymistapa reseptiin.

Tarvitset pohjaan:
  • 100g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • n. 3 rkl vettä
Täytteeseen:
  • 2 mausteista makkaraa
  • n. 3 dl purjoa
  • puolikkaan paprikan
  • pienen kesäkurpitsan
Munamaitoon:
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl tilamaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl dijonsinappia
  • suolaa, mustapippuria
Päälle:
  • 2-3 dl vahvaa juustoa juustoraasteena














  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Nypi kylmä voi, muiden ainesten kanssa sekaisin ja vaivaa taikinaksi. (Jos käsityöt kyllästyttävät niin laita monitoimikoneeseen kaikki muut ainekset paitsi vesi, pyöräytä kone käyntiin ja lisää vesi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on muruseosta. Kaada seos pöydälle ja vaivaa taikinaksi.)
  3. Voite piirakkavuoka, n. 25 cm halkaisija, ja painele taikina vuokaan. Esipaista 10-15 min. (Pohjan saa pysymään paremmin muodossaan, jos sen laittaa pakastimeen n. 5-10 minuutiksi ennen uuniin laittoa tai levittää pohjan päälle leivinpaperin ja paperin päälle kuivattuja herneitä painoksi. Tai sitten antaa sen vain elää uunissa.)
  4. Suikaloi purjo, kuutioi nakit, leikkaa paprika ja kesäkurpitsa paloiksi. 
  5. Kuullota purjoa öljyssä muutama minuutti, lisää muut kasvikset ja nakit ja anna kuullottua n. 5 minuuttia. 
  6. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  7. Sekoita kerma, maito ja kastikemausteet keskenään.
  8. Lisää nakkikasvispaistos pohjan päälle ja kaada munamaito päälle.
  9. Ripottele päälle juustoraaste ja paista piiras valmiiksi eli n. 20-30 min. 
  10. Tarjoile salaatin ja vaikka oluen kanssa.

Kommentit