Mansikkaraparperijäätelö

Ensimmäiset mansikat valmistuivat heinäkuun alussa. Vähän raparperia mukaan ja mansikkaraparperijäätelö on valmista herkutteluun!

Tarvitset:
  • 0,5 dl tilamaitoa
  • 0,5 dl kermaa
  • n. 1 litran mansikoita
  • 2 raparperin oksaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus vaniljasokeria
  • 10 keltuaista
  • 2-3 rkl sitruunan mehua
  1. Kuori raparperin oksat, pilko paloiksi ja laita kattilaan fariinisokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lämmitä kunnes seos on pehmeää eli n. 10 min. Anna jäähtyä.
  2. Murskaa mansikat ja lisää raparperiseos joukkoon.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
  4. Laita maito ja kerma kattilaan ja lisää keltuaisvaahto joukkoon.
  5. Lämmitä seosta kunnes se selvästi paksuuntuu ja anna jäähtyä.
  6. Lisää joukkoon marjaseos ja sekoita.
  7. Kaada vuokaan ja laita pakkaseen.
  8. Sekoita seosta tunnin välein kolme kertaa esim. sähkövatkaimella. (Jäätelökoneella pääsee toki helpommalla.)



Kommentit