Tomaattivuohenjuustopiiras

Uusimmista postauksista voi päätellä, että minulla on menossa vuohenjuustokausi. Yritän keksiä sille mahdollisimman monta käyttömuotoa, koska se on vaan niin hyvää! Tämän piiraan ohje löytyi Glorian ruoka&viini-lehdestä. Omassa reseptissä on enemmän mausteita.

Tarvitset:
  • paketin lehtitaikinaa
  • 6 pihvitomaattia tai pienempiä tomaattia n. 8-15. 
  • 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl kylmää vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • basilikaa pari kourallista
  • pari oksaa timjamia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 150 g Chavroux vuohenjuustoa (tuorejuusto)
  1. Ota esille uunin kestävä paistinpannu, n. 20 senttiä halkaisijaltaan. Voitele se.
  2. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. 
  3. Kauli taikina n. 0,5 cm paksuiseksi ja asettele sopivan muotoisena paistinpannuun. 
  4. Paista pohja kypsäksi uunissa n. 15 min. Kumoa leivinpaperille jäähtymään.
  5. Laske uunin lämpötila 80 asteeseen.
  6. Jäähdytä paistinpannu kylvän veden alla ja kuivaa se. (lasillinen valkoviiniä ja pieni tauko sopii tähän väliin)
  7. Vuoraa paistinpannu tuorekelmulla.
  8. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenet.
  9. Kuivaa tomaattiviipaleet ja laita uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  10. Kuivata viipaleita uunissa 80 asteessa n. tunti.
  11. Pirskota kelmutettuun vuokaan oliiviöljyä ja lado tomaatit pohjalle ja reunoille. Mausta suolalla ja pippurilla.
  12. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  13. Kiehauta kerma, yrtit ja valkosipuli keskenään ja siivilöi toiseen kulhoon.
  14. Lisää liivatelehdet kuivaksi puristettuina joukkoon.
  15. Lisää seokseen vuohenjuusto ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  16. Kaada massa tomaattien päälle ja esipaistettu pohja päällimmäiseksi. 
  17. Laita koko komeus kelmuun ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  18. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele yrteillä. 
  19. Nautiskele kesäiltana vaikka valkoviinin kera.

Kommentit