Artisokkaa valkosipulivoilla

Päätin vihdoin kokeilla latva-artisokan valmistusta. Ohje oli kaikkialla sama:
  • 1,5 l vettä
  • kasvisliemikuutio tai fondia
  • sitruunamehua (estämään artisokan tummumista)
  • artisokkia 1-2 per syöjä
  1. Kiehauta vesi
  2. Lisää muut ainekset
  3. Pese artisokat ja leikkaa lehtien kärjet tylpäksi esim. saksilla tai koko yläosa pois veitsellä. Artisokasta ei muutenkaan voi syödä kuin sydämen ja sisempien lehtien alaosat. 
  4. Keitä artisokkia 20-30 min kunnes ovat pehmeitä.
  5. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  6. Puserra ylimääräinen vesi pois ennen tarjoilua.
  7. Syö sellaisenaan esim. voisulan, hollandaisekastikkeen kanssa tai käytä vaikka osana salaattia. Itse tulen käyttämään jatkossa lähinnä salaateissa tai pitsan raaka-aineena.
Ilmakuivattua kinkkua latva-artisokkasydänpohjalla

Kommentit