Sienipiirakka

Maku-lehdessä 4/2012 oli resepti kanttarellipiirakalle, mutta metsästä löytyi kaikkia muita lajeja. Niitä siis! Reseptiä on muokattu osittain kaapeista löytyvillä aineksella.

Pohja:
  • 125 g voita
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl voimakkaan makuista juustoraastetta
  • 2 rkl vettä

Täyte:
  • 500 g sieniä
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • (2 rkl valkoviiniä)
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 2 dl voimakasta juustoraastetta
  • 1 dl ruohosipulia

  1. Mittaa voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneeseen ja aja seos murumaiseksi.
  2. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikinaksi.
  3. Voitele n. 28 cm halkaisijan vuoka.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja taputtele vuokaan. Laita jääkaappiin jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi.
  5. Puhdista ja paloittele sienet.
  6. Kuullota sipuli voissa ja lisää sienet. Paista kunnes neste haihtuu.
  7. Lisää (valkoviini ja) mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä.
  8. Sekoita kananmunat ja ranskankerma. Lisää juustoraaste, ruohosipuli ja jäähtynyt sieniseos.
  9. Pistele piirastaikinaan reikiä haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin alimalla tasolla 10 min.
  10. Levitä täyte vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25 min tai kunnes täyte on hyytynyt. 

Kommentit