Keväinen maa-artisokkakeitto


Kevät on viimein täällä! Aloitin plantaasityöt maa-artisokkapenkistä ja ne olivatkin kasvaneet kiitettäviin mittoihin lumen alla. Sen kunniaksi päätin kokeilla maa-artisokkakeittoa Maku-lehden ohjeen mukaan. Alkuperäinen ohje on kuudelle, mutta tässä vähän muokattuna kahdelle kahdeksi päiväksi. 

Tästä se lähti

Tarvitset:
  • 400 g maa-artisokkaa kuorittuna (n. kolme kourallista)
  • 300 g perunaa (eli yksi iso)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl kermaa (tilamaito käynee myös hyvin, mutta 1 dl riittänee)

  1. Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja peruna. 
  2. Laita kattilaan valkosipulien ja liemikuution kera ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. 
  3.  Keitä kypsäksi eli n. 20 min. 
  4. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. 
  5. Mausta valkopippurilla. 
  6. Tarkista maku. 
  7. Nauti!
llaiseksi se päätyi

Kommentit