Vadelmapiiras amerikkalaisittain

Löysin sattumalta ihanan blogin, kun yritin etsiä mustikkapiiraan ohjetta serkulle. Muokkasin ohjetta hieman ja täytteenä minulla oli vadelmia ja vähän mustikoita, mutta voin jo kuvitella miten hyvää tämä piiras on myös omien mansikoiden kanssa.

Tarvitset:
pohjaan:
  • 225 g voita
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 8 rkl kylmää vettä
 
täytteeseen:
  • 1 l vadelmia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0,25 dl perunajauhoja (sitomaan kosteutta)
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
 
voiteluun:
  • kananmuna
 
  1. Nypi kylmä voi vehnäjauhon joukkoon ja lisää muut ainekset. Vaivaa taikinaksi. 
  2. Ota 2/3 osaa taikinasta erilleen, taputtele piirasvuoan pohjalle tai kauli ja tee samoin.
  3. Laita taikina ja vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. 
  4. Sekoita keskenään täytteen ainekset. 
  5. Ota jäljenne jäänyt 1/3 taikinasta jääkaapista ja taputtele kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse sopivan kokoiseksi kanneksi piiraalle. (Saat sen näin helposti kaulittua ja irrotettua piiraan päälle. 
  6. Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte piiraan päälle.
  7. Kostuta piiraan reunat kananmunalla ja nosta kansi paikoilleen. Voitele kananmunalla.
  8. Paista uunissa keskitasolla 220 asteessa 20 min, laske lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 30 min. 
  9. Anna jäähtyä ja tarjoile vaikka vaniljajäätelön kera. 


Kommentit