Kardemummainen raparperimehu

Yritän löytää hyvän raparperimehun ohjeen. Tässä yksi variaatio, jonka inspiraationa oli Pirkan ohje.

Tarvitset:

  • 0,5 kg raparperia pilkottuna, pestynä ja kuorittuna
  • 3 dl vettä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl ruokosokeria
  • 0,5 dl tummaa siirappia

  1. Kiehauta vesi ja mausteet. 
  2. Lisää pilkotut raparperipalat. Anna kiehua n. 10 min kunnes raparperi on pehmennyt.
  3. Laita harso siivilään ja kaada seos valumaan. Anna valua tovi ja painele seosta, jotta saat enemmän nestettä talteen. 
  4. Kaada valunut neste kattilaan, lisää sokeri ja siirappi. Kiehauta.
  5. Jos pinnalle kerääntyy vaahtoa niin kuori se pois.
  6. Kaada mehu lasipulloon tai muuhun säilytysastiaan ja anna jäähtyä.
  7. Laimenna suhteessa 1/3 tai oman maun mukaan. Sokeria voi lisätä myös enemmän.

Kommentit