Raparperimansikkakiisseli vaniljakastikkeella

Loppuraskaus ja plantaasityöt eivät kyllä ole helteillä miellyttäviä. Inspiraatio on välillä muutenkin hukassa, mutta koska raparperi on innostunut kompostien poistamisesta niin täytyyhän sen varsille jotain käyttöä keksiä. Tämä resepti oli Apu-lehdessä ja sai testiraadilta hyväksyvän arvion.

Tarvitset: 
Raparperikiisseliin: 
  • 5 dl vettä 
  • 1 dl sokeria (itse käytin vähemmän) 
  • 2 rkl sitruunamehua 
  • 4 raparperin vartta 
  • kourallinen tuoreita mansikoita (tätä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa) 
  • 3 rkl perunajauhoa sekoitettuna 0,5 dl vettä 

Vaniljakastikkeeseen: 
  • 2 dl kermaa 
  • 2 dl maitoa 
  • 2 rkl sokeria 
  • 3 tl maissisuurustetta 
  • ½ tl jauhettua vaniljaa (alkup. reseptissä 1 vaniljatanko, mutta itse käytän vaniljamyllyä) 
  • 2 keltuaista 

Kiisselin valmistus: 
  1. Laita kattilaan vesi, sokeri ja mehu. Kiehauta. 
  2. Lisää pilkotut ja kuoritut raparperin palat ja mansikat. Anna kiehua kunnes raparperi on pehmennyt. 
  3. Sekoita perunajauhosuuruste ja lisää kattilaan. Sekoita. 
  4. Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta liedeltä jäähtymään. 

Kastikkeen valmistus: 
  1. Laita kaikki muut ainekset paitsi keltuaiset kattilaan ja sekoita. 
  2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. 
  3. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuaiset. 
  4. Nosta takaisin liedelle ja sekoita kunnes seos sakenee. 
  5. Nosta kattila kylmähauteeseen ja sekoita kunnes kastike jäähtyy. 

Täytä tarjoilukulhot kiisselillä, lisää kastiketta ja mansikoita ja nauti. Voi syödä samantien tai antaa jäähtyä jääkaapissa. 

Saatoin liioitella jälkiruokien koon suhteen..

Kommentit