Täytetyt avokadot ja oman maan vuohenjuustosalaatti

Tänään teki mieli vuohenjuustosalaattia ja kokeilin sen seuraksi lämmitettyjä avokadoja. Ohje oli Sikke Sumarin ruokaohjelmasta. 

Lämpimät täytetyt avokadot

Tarvitset:
  • 1 avokadon halkaistuna
  • 1 paprikan
  • 3 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • tomaatti kaltattuna
  • 5-6 lehteä minttua hienonnettuna
  • sitruunanmehua
  • mustapippuria
  • sokeria, suolaa
  • Mozzarellajuustoa
Avokadot täytteellä ilman mozzarellaa. Pikku kesäkurpitsat menivät uuniin samaan aikaan kypsymään vuohenjuustosalaattia varten.

  1. Halkaise ja paloittele paprika ja lisää valkosipulinkynsien kanssa kiehuvaan veteen. 
  2. Keitä n. 10 min. 
  3. Kaada vesi pois, laita paprikat ja valkosipuli sekoittimeen. Lisää ripaus sokeria ja sitruunamehua ja sekoita kastikkeeksi. 
  4. Lisää mustapippuria ja ripaus suolaa. Maista ja mausta. 
  5. Lisää kaltattu tomaatti ja minttu.
  6. Halkaise avokado ja poista kivi (saat sen helposti pois napauttamalla kiveä terävällä veitsellä, jolloin kivi jää veitseen kiinni).
  7. Purista sitruunamehua avokadon puolikkaiden päälle, jotta hedelmäliha ei tummu.
  8. Lisää paprikakastike avokadojen päälle.
  9. Halkaise mozzarellapallo ja laita palaset avokadopuolikkaiden päälle.
  10. Paista uunissa 180 asteessa n. 15 minuuttia.
 Avokadot vuohenjuustosalaatin lisukkeena. Salaatit, kesäkurpitsat ja retiisit plantaasilta. Kyllä, raskaana ollessa on nälkä..

Kommentit