Kesäkurpitsaiset jauhelihapullat kahdelle

Tämä vuosi on ollut kesäkurpitsan juhla-aikaa. Kurpitsoja makailee maassa ympäri plantaasia enkä oikein tiedä mihin niitä laittaisi. Yhtenä uutena vaihtoehtona kokeilin lihapullia:

Tarvitset:
  • 200g jauhelihaa
  • n. 300g kesäkurpitsaa
  • 2 kananmunaa
  • 2-3dl korppujauhoja tai leipää
  • 1-2dl maitoa
  • mausteita oman maun mukaan: valkosipulia, mustapippuria, yrttejä, suolaa, sinappia yms.

  1. Sekoita keskenään korppujauhot, kananmunat, mausteet ja maito ja anna turvota hetken.
  2. Paloittele kesäkurpitsa ja paista pannulla pehmeäksi. Hienonna ja lisää seokseen.
  3. Lisää jauheliha, sekoita koko seos ja anna seistä hetken.  
  4. Tarkista koostumus ja lisää korppujauhoja lisää, jos seos on liian vetelä.
  5. Paista uunissa pellillä 220 asteessa n. 20 minuuttia tai paistinpannulla. 
Tähän kun lisätään oman maan maissia grillissä kypsennettynä, oman maan salaattia, kurkkua, punasipulia, vadelmia ja muutama vuohejuustopalanen grillattuna, niin saa varsin maittavan ilta-aterian. 

Kommentit