Nopea juustoinen kesäkurpitsapaistos

Vauvan kanssa tulee vielä laiskemmaksi, tai kekseliäämmäksi miten sen nyt haluaa sanoa, kuin mitä yleensä on. Ruokaa pitäisi saada mielellään nopeasti ja mahdollisimman lyhyillä toimenpiteillä. Tässä siihen yksi vaihtoehto. 

Tarvitset:
  • 1-2 kesäkurpitsaa - paloina, viipaleina tai vaikka kierteinä. Mikä sattuu miellyttämään omaa silmää
  • 200-400g jauhelihaa - riippuu siitä kuinka paljon lihaa haluat joukkoon ja miten suuren satsin teet
  • 100-200g sulatejuustoa
  • tilkka maitoa juuston pehmentämiseen
  • n. 50g juustoraastetta
  • n. 1dl korppujauhoja sitomaan nestettä
  • mustapippuria, yrttejä maun mukaan

  1. Paloittele kesäkurpitsa haluamallasi tavalla.
  2. Paista jauheliha.
  3. Laita molemmat uunivuokaan ja sekoita keskeään tai lado kerroksittain, kuten lasagne. 
  4. Lisää korppujauhot.
  5. Lämmitä sulatejuusto ja maito mikrossa ja sekoita tahnaksi ja lisää mausteet.
  6. Kaada juustoseos jauheliha-kesäkurpitsaseoksen päälle ja ripottele juustoraaste viimeiseksi.
  7. Paista uunissa n. 20-30 min 200 asteessa, kunnes seos on saanut väriä. 

Mukaan voi toki laittaa juureksia, korppujauhon sijaan vaikka vähän riisiä tai makaroneja yms. Mikä sopii omaan nopeaan (laiskaan) ruuanlaittoon.




Kommentit