Syksyinen lasagne

Tässä pieni muunnos tavalliseen lasagneen näin syksyn kynnyksellä. Valkokastikkeen tein tuorejuustosta ja vedestä, koska tajusin voita sulattaessa, että eihän minulla ole maitoa. Joskus uuden hyvän idean keksii ihan sattumalta.

Jauhelihakastikeeseen:
  • 400g jauhelihaa
  • 2 keltasipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 pyöreä kesäkurpitsa
  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • mausteet: suola, mustapippuri, puolikas kasvisliemikuutio, yrttejä
  • n. 3 dl tomaattisosetta

Valkokastikkeeseen:
  • 200g tuorejuustoa
  • 100g juustoraastetta
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • n. 20g voita
  • n. 3 dl vettä
  • mausteet: muskottipähkinä, valkopippuri
Lisäksi:
  • (n. 6 rkl korppujauhoja)
  • 50g juustoraastetta lasagnen päälle
  • 2-3- tomaattia siivutettuna lasagnen päälle
  1. Paloittele ja silppua ensin kaikki kasvikset: porkkana raasteeksi, sipulit ja pyöreä kesäkurpitsa kuutioiksi, keltainen kesäkurpitsa viipaleiksi.
  2. Laita kattilaan oliiviöljyä ja pieni siivu voita. 
  3. Kuullota sipuleita hetki ja lisää porkkana ja pyöreän kesäkurpitsan kuutiot. Anna ainesten pehmetä kattilassa n. 5 min. 
  4. Lisää jauheliha ja mausteet. Paista kypsäksi.
  5. Lisää tomaattisose ja anna maustua n. 15 min. 
  6. Valmista seuraavaksi valkokastike:
  7. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna paistua hetken, mutta ei niin kauan että jauhot ruskistuisivat.
  8. Lisää tuorejuusto ja vesi. Sekoita kastikkeeksi ja lisää juustoraaste ja mausteet.
  9. Laita lasagnevuokaan ensin jauhelihakastiketta, kesäkurpitsan siivuja, ruokalusikallinen korppujauhoja (sitoo kurpitsoista irtoavaa nestettä), valkokastiketta ja lasagnelevyt ja aloita alusta. 
  10. Päällimäinen kerros koostuu lasagnelevyistä, valkokastikkeesta, tomaattisiivuista ja juustoraasteesta.
  11. Paista uunissa n. tunti 220 asteessa. 
  12. Anna vetäytyä ainakin 10 min. 


Kommentit