Turkkilaiset hampurilaiset

Tässä on erillaisen hampurilaisen ohje. Tällä kertaa en jaksanut tehdä sämpylöitä itse, mikä kyllä häiritsi koska valmiit sämpylät ovat niin höttöisiä. Reseptien pohja ja turkkilainen idea ovat Maku-lehdestä (4/2013), mutta muokattuna niille raaka-aineille mitä minulla oli kotona käytössä. Mitat ovat hampurilaspihvien suhteen summittaisia. Omia valkosipuleita, punasipulia, salaattia, tomaattia, persiljaa, minttua ja chiliä hyötykäyttöön :)

Hampurilaispihvit (4 kpl) 
  • 300g jauhelihaa 
  • 1 kananmunamuna 
  • n. 0,3 dl korppujauhoja 
  • 1-2 valkosipulinkynsi murskattuna 
  • 1 tl kuivattua persiljaa 
  • 0,5 tl paprikajauhetta 
  • 0,5 tl jauhettua juustokuminaa 
  • 0,5 tl mustapippuria 
  • muutama ripaus jauhettua chiliä 
  • ripaus suolaa 
  • ripaus kanelia 
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi lihamureketaikinaksi ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat feta-jogurttikastikkeen. 
  2.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
  3. Valmista feta-jogurttikastike. 
  4. Tee mureketaikinasta neljä hampurilaispihviä ja laita uuniin paistumaan n. 20 min tai kunnes ruskeita. 
  5. Valmista hampurilaiset oman mieltymyksen mukaan. 

Feta-jogurttikastike 
  • 2 dl turkkilaista jogurttia 
  • 150g fetaa 
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 
  • 2-3 rkl minttua silputtuna 
  • 1 rkl hunajaa 
  • ripaus suolaa ja mustapippuria 
  1. Murenna feta ja sekoita jogurtin ja muiden ainesten kanssa yhteen. 
  2. Laita jääkaappiin maustumaan pihvien valmistumiseen saakka. 

Kommentit