Banh mi -leivät

Leipä teema jatkuu ja edelleen samasta Me Naiset -lehden reseptisarjasta. Näistä tuli oikeasti todella hyviä, tein parina päivänä peräkkäin, ja vaikka osa raaka-aineista ei ole minulle mieluisia, korianteri mm., niin tässä se maistuu todella hyvältä. Saa tietysti ihmetellä, miksi minä ko. kasvia plantaasilla viljelen, kun en siitä pidä :) Testasin tuota nuoc mam gung -kastiketta tuoreilla raaka-aineilla ja valmiilla, esim. inkivääritahnalla. Maku oli vahvempi ja selvempi tuoreilla, vaikka tahnalla tehty kastike oli vuorokauden maustumassa. Menee kyllä hätätapauksessa, jos nyt sattuu tilanne, että haluaa syödä kyseistä leipää eikä ole tuoretta inkivääriä tai limeä tarjolla. 

Nuoc mam gung -kastike
  • 3 cm pala inkivääriä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 tuore punainen chili
  • 1 limetti
  • 1,5 rkl sokeria
  • 2,5 rkl kalakastiketta
  • 3/4 dl vettä
-----
  • 1 iso porkkana 

  1. Kuori ja raasta inkivääri kulhoon. 
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  3. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
  4. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu kulhoon.
  5. Lisää loput ainekset, paitsi porkkana, ja sekoita kunnes sokeri liukenee. 
  6. Kuori porkkana ja höylää juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. 
  7. Lisää porkkanasuikaleet nuoc mam gung -kastikkeeseen maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Leivät
  • 1/2 kurkku
  • 1 avokado
  • 1 iso patonki
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 ruukku korianteria
 ----
  • 2 broilerin rintafilettä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa

  1. Valmista broileri. Paista pannulla kypsäksi, lisää mausteet, ja jäähdyttyä leikkaa siivuiksi.
  2. Leikkaa patonki neljään palaan.
  3. Leikkaa kurkku juustohöylällä suikaleiksi. 
  4. Viipaloi avokado.
  5. Voitele patonkien sisäpinnat majoneesilla ja lisää muut täytteet päälle. Nosta porkkanalastut leipien päälle ja pirskota marinadia mausteeksi. 


Kommentit