Vegeleivät kevään kunniaksi

Kesä on tulossa ja reseptien kokeiluinto alkaa taas innostaa. Raaka-aineiden saanti on tietenkin aika oleellista :). Plantaasin korianteri ei ole vielä iskukunnossa, mutta onneksi kaupasta saa myös tarvikkeita. Omaa chiliä sentään vielä löytyy. Tämä resepti on MeNaiset-lehdestä nimellä Street Gastron vegepihvit.


Vegepihveihin tarvitset:
  • 1 munakoiso
  • 1 tlk kikherneitä (400/265g)
  • 3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl säilykemaissia
  • 1 valkosipulinkynsi (itse laitoin 3)
  • 1 punainen chili
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1 muna
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa munakoiso kahtia pituussuunnassa, tee ristiviillot kuoreen saakka, laita uunipellille ja ripottele suolaa päälle. Kypsennä n. 30 minuuttia kunnes munakoiso on pehmentynyt ja ota pois uunista. Laske uunin lämpötila 160 asteeseen.
  3.  Huuhtele kikherneet ja maissi. Hienonna chili, poista siemenet ja hienonna valkosipuli. Laita kikherneet, maissi, aurinkokuivatut tomaatit, chili ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja soseuta karkeaksi massaksi. 
  4. Hienonna korianteri joukkoon, kaavi vaalea osa munakoisosta mukaan ja lisää loput ainekset. 
  5. Sekoita nopeasti. 
  6. Tee massasta 4-6 pihviä leivinpaperin päälle ja peitä foliolla. 
  7. Kypsennä 160 asteessa n. 40 minuuttia. Poista folio loppupuolella. 
  8. Tähän saakka pihvit voi ja ehkä kannattaakin tehdä jo aikaisemmin. Pihvit murenevat helposti, mutta jäähtyessään jähmettyvät. 
  9. Paista pihvit öljyssä tai voissa muutama minuutti per puoli ennen tarjoilua. 

Kuminajogurtti:
  • 2 dl bulgarian tai turkkilaista jogurttia
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa maun mukaan
  • 1 rkl sitruunamehua

Tarjoile pihvit vaikka sämpylän välissä kuminajogurtin ja muiden lisukkeiden kera. Pitaleipäkään ei ole hassumpi vaihtoehto.

Kommentit