Kanapestomozzarellaleivät eväsnälkään

Selailin naistenlehteä ja sieltä sattui vähän vastaava eväsleipäresepti vastaan. Uusi eteläparveke on saanut viherpeukaloni taas innostumaan, kun ei tarvitse odottaa heinäkuun puolelle, että plantaasilta saisi satoa. Yrtit, tomaatit, salaatit ja muut vihertävät saavat nyt lisää kasvukautta ja minä samalla enemmän aikaa opetella niiden hyödyntämistä.

Tarvitset:

Valmista leipää esim. focaccia, patonki, italialaistyylinen leveä leipä yms.

Täyte:

- 1 dl pestoa
- 200 g mozzarellajuustoa
- 2-3 kanan rintafilettä
- salaattia, rucolaa, basilikaa
- mustapippuria

1. Leikkaa leipä puoliksi ja sivele pestoa leivän päälle reilusti.
2. Lado päälle salaatti, rucola, basilikan lehdet silputtuna, mozzarella ja kanan viipaleet. Mausta mustapippurirouheella.

Leipä on parhaimmillaan vähän hautuneena. Sen voi kääriä leivinpaperiin ja folioon tiukaksi rullaksi, että pesto imetytyy kunnolla leipään.

Leipään sopisi varmasti mainiosti myös ilmakuivattu tomaatti, kalamata oliviit, vahva makkara kuten salami tai vaikka säilykepaprikat.

Kommentit