Raparperitoscakakku

Toscakakku on perheen miespuolisen edustuksen lempiherkkuja ja päätin kokeilla siitä uutta versiota raparperillä. Raparperi on ensimmäisiä kasveja plantaasilla, mikä rehottaa jo ennen kesäkuuta.

 Huhtikuussa raparperi oli vasta aluillaan

Tarvitset:

- raparperia 3-4 vartta

kakkupohja:
  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl maitoa
  • 150 g voita

Valmistus:
  1. vaahdota munat ja sokeri keskenään
  2. lisää sulatettu voi ja maito
  3. kaada vuokaan raparperien päälle 
  4. paista n. 200 asteessa n. 25 minuuttia. Pohja ei saa mennä liian kypsäksi, koska muuten kakusta tulee kuiva. 
kuorrutus:
  • 50 g voita
  • 3-4 dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 0,5-0,7 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  1. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi (rautalanka= ota reuna irti, laita leivinpaperi pohjan päälle, laita reuna paikalleen, sulje mekanismi ja leikkaa ylijäänyt leivinpaperi pois. Tai osta pyöreitä leivinpapereita jos sellaisia on) ja voitele reunat voilla ja korppujauhota.
  2. Kuori ja leikkaa raparperi paloiksi ja laita vuoan pohjalle. 



  3. Valmista täyte yllä olevan ohjeen mukaan.
  4. Valmista kuorrutus sillä aikaa, kun täyte on uunissa. Sekoita ainekset keskenään pienessä kattilassa kunnes seos muuttuu sakeammaksi ja kaada täytteen päälle. 
  5. Paista vielä uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kauniin ruskean värin. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa ja yritä olla syömättä koko kakkua. 

Kommentit