Vadelmapaistos

Tämä jälkiruoka haki insipiraatiota Nigellan suunnalta, mutta muokkasin alkuperäistä reseptiä aika paljon. Ensinnäkään meidän karhunvadelma ei kasvata marjoja vielä. Sen sijaan tämä vuosi on ollut järkyttävän hyvä vadelmavuosi ja niitä on nyt pakastin ja jääkaappi täynnä.

Tämä on juuri sellainen helppoa, hauskaa ja onnistuu aina resepti.



  • 500 g vadelmia (tai mitä tahansa muita marjoja)
  • 150 g voita
  • 60 g mantelilastuja
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 75 g fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 3 tl maissitärkkelystä
  • vaniljarouhetta (vaniljasokeri käynee mainiosti)
  • (sokeri) Ilman sokeria tästä tulee miedosti hapan paistos, mutta itse tykkään siitä sellaisena, kun jäätelöstä saa kumminkin makeutta. Jos olet perso makealle niin lisää sokeria n. 25-50 g.


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Laita marjat uunivuoan pohjalle ja ripottele maissitärkkelys ja vaniljarouhe päälle.
  3. Sulata voi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää voi jauhojen sekaan ja sekoita.
  6. Lusikoi marjojen päälle.
  7. Paista n. 25-30 minuuttia kunnes päällinen on kauniin ruskea ja tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kanssa.



Kommentit