Maukas raparperinen Britakakku

Plantaasikausi alkaa tietenkin raparperin harventamisella. Päätin kokeilla, tietyin muutoksin, maailman parhaaksi raparperipiiraaksi kehuttua reseptiä. Suht helppo tehdä ja kun yksinkertaistin marengin teon ohjeeseen, joka onnistuu aina, niin tästä tuli yksi omista suosikeista (marengin voi siis tehdä monella muullakin tapaa, mutta jostain syystä en itse saa sitä onnistumaan muuta kuin tällä tavalla). Tässä ei tarvitse olla edes raparperia, tähän käy mitkä tahansa marjat.

Tarvitset:

Raparperihillokkeeseen:
  • raparperia n. 500g
  • sokeria 1,5 dl
  • pieni tilkka vettä
Marenkiin:
  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
Pohjaan:
  • 150 g voita
  • 1,0 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 1,5 dl maitoa
  • 2,5-3 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
Täytteeksi:
  • 2 dl kermaa + vaniljaa

  1. Tee raparperihilloke ensin. Kuori raparperit, leikkaa paloiksi, laita kattilaan, lisää sokeri ja pieni tilkka vettä ja lämmitä seosta n. 10 min kunnes sokeri sulaa, raparperi pehmenee ja muussautuu. 
  2. Laita uuni lämpiämään n. 175 asteeseen. 
  3. Ota marenkia varten pyöreäpohjainen metallinen kulho ja siihen sopiva kattila. Laita kattilan pohjalle vähän vettä ja kattila liedelle. 
  4. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään ja nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa vaahtoa koko ajan sähkövatkaimella. Vaahto on valmista kun se on kirkkaan valkoista, pysyy muodossa eikä sokeri tunnu rakeisena sormien välissä (otat siis marenkia sormen päähän ja hierot sormia yhteen..).
  5. Tee pohja. Sulata voi, Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella taikinaksi.
  6. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä nuolijalla pohja leivinpaperin keskelle suorakaiteen muotoiseksi alueeksi. Laita koko pohja-aines ensin leivinpaperin keskellle ja levittele siitä isommaksi kunnes pohja on n. 0,5 cm paksu. Levitä sen jälkeen marenki varovasti pohjan päälle. Marengin päälle voi kaapista tyhjentää mm. mantelirouhetta tai mantelilastuja.
  7. Paista uunissa n. 175 asteessa n. 20 min kunnes marenki on saanut väriä. Anna jäähtyä. 
  8. Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi ja mausta vaniljalla. Voit käyttää myös jotain muuta esim. creme fraichea. 
  9. Leikkaa jäähtynyt tuotos kahtia ja irroita varovasti leivinpaperista. Laita toinen puoli pohjaksi, levitä väliin raparperihilloketta ja kermavaahto ja lisää toinen pohjanpuolikas päälle. 
  10. Nauti suurella tyytyväisyydellä.



Kommentit