Korealainen barbeque, bulgogi patongin sisällä

Tämä oli ehdottomasti suosikkini kokkauskurssilla ja varasinkin sen heti reseptilistalta itselleni.
 
Tarvitset:
  • 2 patonkia
 
Bulgogi-kastike
  • 2 dl vettä
  • 2 dl soijakastiketta
  • 150g sokeria
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli, n. 100g
  • 100g päärynää
 
Paistettavat ainekset
  • 350g sipulia
  • 350g kesäkurpitsaa
  • 350g porkkanaa
  • 800g naudanlihaa (esim. ulkofile 2-3mm siivuina, helpompaa vähän pakastettuna, kun on kohmeaa)
  • 0,5 tl seesamiöljyä
  • vettä saman verran kuin bulgogi-kastiketta


Muut ainekset
  • 300g jääsalaattia
  • 200g korianteria
  • 300g raastettua mozzarellaa
 
  1. Valmista bulgogi-kastike laittamalla ainekset sekoittimeen ja ajamalla kastikkeeksi.
  2. Pese, kuori ja pilko sipuli, kesäkurpitsa ja porkkana pieniksi, ohuiksi tikuiksi. N. 4x3x3mm
  3. Leikkaa liha ohuiksi 2-3mm siivuiksi.
  4. Paista kasvikset pannulla öljyssä, lisää liha kun kasvikset ovat vähän pehmenneet.
  5. Lisää bulgogi-kastike ja vesi pannulle ja paista n. 5 min. Kun seos on paistunut tarpeeksi, lisää seesamiöljy.
  6. Leikkaa patongit sopivan kokoisiksi paloiksi ja 2/3 auki.
  7. Täytä patongit: ensin paistoseos, mozzarella, jääsalaattia ja korianteria.
  8. Nautitaan lämpimänä.



Kommentit