Englantilainen raparperiunelma

Nigellan lempeiden ohjeiden säestämänä päätin kokeilla uutta raparperireseptiä tavallisen raparperipiiraan sijaan.

500 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
n. 100 g sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

1.       Lämmitä uuni 200o C:een.
2.       Laita pilkotut raparperin palat uunivuokaan ja kaada sokeri päälle.
3.       Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa n. tunti. Voit välillä käännellä raparperin paloja kauhalla.
4.       Kaada raparperiseos siivilään ja ota sokeriliemi talteen.
5.       Puserra raparperit siivilän läpi toiseen kulhoon ja anna jäähtyä.
6.       Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta mieleiseksi.
7.       Sekoita jäähtynyt raparperiseos ja kermavaahto yhteen ja annostele kulhoihin.
8.       Kaada sokerilientä jälkiruuan päälle.

Alkuperäisessä ohjeessa sokeriliemi keitetään kokoon, mutta itse en niin tehnyt, koska liemi oli tiivistä jo sellaisenaan. Mansikat tai muut marjat antaisivat jälkiruualle varmasti mukavaa makeutta.


Kommentit