Talvisunnuntaisin aloitin aamuni keittämällä ison kupin teetä ja katsomalla Jamie Oliverin puutarhareseptejä. Tämä on oma versio yhdestä niistä resepteistä.
- n. 1 dl härkäpapuja
- n. 2-3 dl herneitä
- tuoreita mintun lehtiä muutama
- n. 1-1,5 dl parmesaania, pecorinoa yms juustoa
- luraus sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi leipien voiteluun
- 1 mozzarellapallo
- mustapippuria, suolaa, oliiviöljyä
- 4 paahtoleipää
- Kuori pavut ja herneet ja laita ne tehosekoittimeen mintun lehtien kanssa. Lisää sormellinen suolaa.
- Aja pavut ja herneet hienoksi ja lisää oliiviöljyä luraus. (Tämän voi tehdä myös morttelissa ensin herneet ja sitten pavut.)
- Lisää raastettu juusto ja luraus sitruunamehua.
- Maista ja lisää maun mukaan suolaa, mustapippuria, lisää juustoa tai lisää oliiviöljyä, mikäli seos on liian tönkkö tai maku liian kirpeä.
- Paahda paahtoleivät ja hankaa valkosipulinkynttä leivän pinnalla muutaman kerran. (Leipä ja seos maistuu liian happamalta, jos valkosipulia hankaa liikaa.)
- Lisää tahna ja mozzarellaa paahtoleipäpalojen päälle ja lisää vähän oliiviöljyä.
- Tarjoile esim. tuoreen basilikan ja pinjansiementen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti