Tämä on helppo ja maistuva lisuke esimerkiksi perunamuussin sijaan. En käyttänyt mitään tarkkoja mittoja kasvisten kanssa ja maustaminenkin meni oman maun mukaan.
- Kukkakaalia
- (perunaa) puolet kukkakaalin määrästä
- suolaa, kermaa, muskottipähkinää, valkopippuria, voita
- Keitä kukkakaalia ja pilkottuja kuorittuja perunoita n.10-15 min kermassa (vesi käynee myös). Nestettä tulee olla niin, että kasvikset ovat suurimmaksi osaksi peitetty, mutta eivät uppoa.
- Valuta kasvikset siivilän läpi. Säästä keitinneste.
- Lisää kasvisten joukkoon mausteet, tilkka nestettä ja vähän voita.
- Survo koneella tai sauvasekoittimella tahnaksi.
- Maista ja lisää mausteita lisää mikäli ei sopivaa.
- Sopii kuumana tai kylmänä tarjoiltavaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti