2 keltuaista
1 tl rosmariinia
2 tl ruohosipulia
0,5 dl punasipulia silputtuna
1 tl valkoviinietikkaa
0,5 tl sitruunamehua
n. 50-100 g voita oman mauan ja mieltymyksen mukaan
luraus kermaa tai (tila)maitoa
Ohje on täysin keksitty käytössä olevista raaka-aineista. Halusin tehdä porsaanfileelle bearnaiskastikkeen kukkakaalipyreen seuraksi, mutta kuivatun rakuunan sijaan testasin rosmariinia. Itse pidin kastikkeen makua onnistuneena. Voin ja kerman/maidon seoksella voi itse leikkiä riippuen siitä haluaako bearnaiskastikkeen kaltaiset suht tönkön kastikkeen vai vähän juoksevamman. Itse vähensin tässä voin määrää ja laitoin tilamaitoa tilalle.
1. Silppua punasipuli, ruohosipuli ja rosmariini.
2. Laita keltuaiset kulhoon vesihauteen päälle ja lisää valkoviinietikka. Vatkaa seosta.
3. Laita sipulit ja rosmariini ja pala voita kulhoon ja sekoita kunnes voi sulaa.
4. Lisää voipaloja edellisen sulaessa ja vatkaa samalla kunnes valmis.
5. Lisää maitoa/kermaa mikäli haluat miedomman, kevyemmän tai juoksevamman kastikkeen.
6. Mausta sitruunamehulla.
Kommentit
Lähetä kommentti