Semifreddo pärjää jäätelöllä milloin vain. Ohjeen avulla on helppo tehdä erilaisia variaatioita riippuen siitä millaisia marjoja on tarjolla. Vadelmasatoni oli niin pieni tänä vuonna, että käytin kaikki semifreddoon ja lisäsin vähän viinimarjoja mukaan. Maku oli mukavan raikas ja pehmeä.
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 200 g marjoja
- Soseuta marjat tilkan vettä ja pienen määrän sokeria kanssa tai survo sellaisenaan.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää loppua kohden ½ dl sokeria pienissä määrissä. Vaahto on valmis, kun sokeri ei tunnun sormien välissä ja vaahto jää huipuiksi, kun sitä nostelee.
- Vaahdota keltuaiset ½ dl sokerin kanssa.
- Vaahdota kermavaahto vaniljasokerin kanssa.
- Sekoita keltuaisvaahto, kermavaahto, marjat ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
- Itse käytän leipävuokaa, mutta mikä tahansa kelvannee. Kaada seos vuokaan, peitä ja anna jähmettyä pakkasessa vähintään 4h.
Kommentit
Lähetä kommentti