Jälleen kerran Jamie Oliverin ohje, mutta muokkasin friteeraustaikinan siiderille enkä oluelle, kuten alkuperäisessä. Ihan hauska maku ja muistutti paljon Japanissa syömiäni tempura-annoksia.
Friteeraustaikina:
- n. 200g vehnäjauhoa
- suolaa
- n. 3 dl omenasiideriä
- 2-3 chiliä
- mustapippuria
- kuminaa
- 2 tl leivinjauhetta
- Pieni kukkakaali pieniksi paloiksi pilkottuna
- sitruunan puolikas per syöjä
- kookosrasvaa friteeramiseen
- Valmista friteeraustaikina. Sen pitäisi olla niin tiivistä, että se tarttuu, mutta niin löysää ettei jää paksuna kerroksena kukkakaalin päälle.
- Leikkaa kukkakaali sopiviksi paloiksi.
- Lämmitä kookosrasva kattilassa.
- Kasta kukkakaalin palat taikinaan ja friteeraa öljyssä kunnes ovat kauniin ruskeita.
- Tarjoile heti sitruunan kanssa.