Italiaa muistelemassa: pizzatäytteitä

Söin elämäni parhaan pizzan Lidon saarella Venetsian tuntumassa. Pizza oli yksinkertaisuudessaan nerokas ja maistuva. Olen yrittänyt jäljitellä pizzaa siitä lähtien. Jos joku tietää hienon pizzapohjan reseptin, otan ilolla vastaan. Ihan oikeaa koostumusta en ole itse vielä löytänyt. Tässä kuitenkin hyväksi koettuja täytteitä:

Täyte1:
  • latva-artisokan sydämiä öljyssä
  • ilmakuivattua kinkkua
  • paljon basilikaa tai rucolaa
  • mustapippuria
  • mozzarellaa yksi pallo
  • parmesaania

Täyte 2:
  • ilmakuivattua kinkkua
  • kypsiä minitomaatteja
  • (basilikaa tai rucolaa)
  • mozzarellaa yksi pallo

Tomaattikastike:
  • 1 prk tomaattipyre
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 0,5 rkl aceto balsamicoa
  • ripaus sokeria

  1. Kuumenna uuni ja pizzakivi.
  2. Valmista pizzataikina.
  3. Lisää pohjan päälle tomaattikastike ja mozzarella (ja mahdolliset tomaatit). Laita pohja uuniin ja paista n. 5-10 min kunnes kullankeltainen ja juusto on sulanut.
  4. Nosta pizza pois uunista. Lisää kinkku, rucola, basilika, raastettu parmesaani, mustapippuri sekä luraus oliiviöljyä.
  5. Nautinnon lisäämiseksi nauti punaviinin kera.


Kommentit