Kreikkalaiset fetatartaletit

Pientä nopeaa purtavaa, jos vaikka tulee vieraita tai vaikka lähtee piknikille. Tartaletit onnistuvat parhaiten muffinssivuoalla. Ohjeella saa täytteen 12 tartalettiin.


  • Valmista lehtitaikinaa 3 levyä
  • 1 kananmuna
  • 3 keltuaista
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita rosmariinin oksia
  • 100g fetaa
  • 3-5 oliivia
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia

  1. Öljyä muffinssivuoka oliiviöljyllä.
  2. Sekoita kananmuna, keltuaiset, kerma ja mausteet ja vatkaa sekaisin.
  3. Kauli pituussuunnassa lehtitaikinalevyjä pidemmäksi, jotta saat yhdestä levystä 4 samankokoista palaa. Asettele taikinapalat vuokaan.
  4. Jaa feta, oliivit ja aurinkokuivattutomaatti tartalettien pohjalle ja kaada munaseos päälle. Laita rosmariinin oksat munaseoksen päälle.
  5. Paista n.30 min 200 asteessa tai kunnes sisältö on paisunut keskeltä. Se lässähtää muotoonsa, kun sen ottaa pois uunista. 

Kommentit

Lähetä kommentti