Tämä syksy on ollut taivaallista sienestysaikaa. Sieniä tuntuu olevan liikaakin. Riippuu tosin siitä, mitä sieniä kerää. Tässä käytin haperoita ja muutaman herkkutatin, mutta aivan yhtä hyvin sienet voivat olla kanttarelleja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai suolasieniksi kelpaavat sienet. Ryöppää ne vain ensin.
Jauhelihapihvit
- 200g jauhelihaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kananmuna
- mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta (basilikaa, soijakastiketta luraus)
- korppujauhoja
- n. 1 dl kermaa
- Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota.
- Muotoile 4 pihviä ja paista voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Muotoilussa voi käyttää myös korppujauhoja, jos haluaa pihveille muruisen pinnan. Kaada lautaselle korppujauhoja ja kierittele muotoillut pihvit sen päällä.
Sienimuhennos:
- 5 dl tatteja, haperoita, kanttarelleja yms paistettavia sieniä
- 1 keltasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 dl kermaa
- 0,5-1 rkl vehnäjauhoa
- suolaa, mustapippuria,
- voita paistamiseen
- Sulata voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli ja valkosipulit.
- Paista hetki ja lisää puhdistetut ja pilkotut sienet. Paista kunnes sienistä irtoaa neste.
- Lisää kerma ja siihen sekoitettu vehnäjauho.
- Lisää mausteet ja maista.
Tarkoitus on saada sienistä suhteellisen kiinteä muhennos, mikä pysyy hyvin leivän päällä.
- Leikkaa maalaisleivästä 4 palaa, paahda uunissa tai leivänpaahtimessa kevyesti.
- Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja hankaa valkosipulilla leivän pintaa kevyesti muutaman kerran. Mausta tulee kitkerä, jos valkosipulia hankaa leipään liikaa. Jos leipä on vanhempaa ja kuivempi paahtamisen jälkeen niin kaada päälle luraus oliiviöljyä.
- Asettele jauhelihapihvit leipien päälle ja sienimuhennosta pihvien päälle.
- Tarjoile vaikka marinoitujen valkosipulinkynsien kera, mutta sairaan hyvää sellaisenaankin.
Kommentit
Lähetä kommentti