Välimerelliset lihapullat ja perunakukkakaalipyree

Minun on tehnyt mieli välimerellistä maustemaailmaa ruuassa. Johtunee varmaan Kreikan mainitsemisesta uutisissa joka päivä. Tästä reseptistä jää syötävää vielä seuraavallekin päivälle, jos on kaksi syöjää.


Välimerelliset lihapullat (n. 40 kpl pieniä)
  • 400 g jauhelihaa
  • 100 g fetaa
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 dl tilamaitoa
  • n. 2 dl korppujauhoa
  • n. 1 dl tuoretta minttua
  • 1 muna
  • suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta tujaus

 Turhake..
  1. Kaada korppujauhot, mausteet, oliiviöljy, maito ja tomaattipyree astiaan ja sekoita. Anna seistä 10 min.
  2. Sekoita joukkoon jauheliha, murennettu feta ja minttu.
  3. Tee lihapullia käsin, lusikoilla tai lihapullasaksilla. Lihapullat voi myös pyörittää korppujauhoissa, jos haluaa.
  4. Paista lihapullia uunissa n. 20 min 200 asteessa.

Perunakukkakaalipyree
  • n. 400 g perunaa
  • n. 200 g kukkakaalia
  • 1 keltasipuli
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta ruohosipulia
  • suolaa, voita, halutessa luraus maitoa

  1. Keitä lohkotut ja kuoritut perunat, kukkakaali ja sipuli pehmeäksi suolatussa vedessä.
  2. Kaada suurin osa keitinvedestä pois ja lisää basilika ja ruohosipuli.
  3. Lisää voita ja suolaa ja survo kasvikset muussiksi. Halutessa soseuta vielä hienommaksi soseuttimella. Lisää maitoa jos haluat.
  4. Pyörittele lastalla sose ilmavammaksi.
  5. Jos sose jäi liian kosteaksi voi sitä lämmittää hellalla ja käännellä lastalla samaan aikaan niin ylimääräinen neste haihtuu.



Kommentit