Laiskan kokkaajan aasialainen - kanakookospata

Päädyin kuukausia sitten ratkaisuun, että en osta broileria ja alan suosimaan terveemmän ja paremman elämän elänyttä kanaa. Koska kananlihan saanti onkin sitten haasteellisempaa, on ns. kanareseptien kokkailut jääneet pois. Yksi broilerirasia pakkasesta kuitenkin vielä löytyi.

Resepti kuuluu ryhmään HHO - helppo, hauska ja onnistuu aina. Laitat kaikki reseptin ainekset uunipataan ja padan uuniin. Tunnin päästä se on valmis. Variaatioita voi tehdä sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. Kanaakaan ei tarvitse kypsentää etukäteen. Pataan vaan. 

Padasta voi tehdä myös ei-aasialaisen version, kun laittaa mukaan vaikka purjoa ja jättää mausteista chilin, curryn yms pois.

  • 250g kanaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl tilamaitoa
  • 1 punainen paprika pilkottuna
  • 1 keltasipuli pieneksi paloiteltuna
  • 4 valkosipulinkynttä pieneksi paloiteltuna
  • 1 prk ananaspaloja nesteen kera
  • 3 dl jasmin- tai basmatiriisiä
  • 1-2 dl sweet chili -kastiketta
  • 2 punaista chiliä pilkottuna ilman siemeniä
  • suolaa, mustapippuria, chilijauhetta, juustokuminaa, currya, garam masalaa oman maun mukaan reilusti

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä kevyesti.
  3. Sekoita mausteet maidon joukkoon.
  4. Lisää muut ainekset vuokaan.
  5. Kaada maustemaito vuokaan ja sekoita ainekset keskenään.
  6. Laita uuniin ja anna tekeytyä n. tunnin. Puolessa välissä voi kertaalleen sekoittaa aineksia keskenään.
  7. Tätä voi mutustella vaikka fetasalaatin kera.

Kommentit